Met passie voor het vak werken bij Logopedie Lingua met een team van enthousiaste logopedisten op verschillende locaties in Nieuwegein en Houten. Er is een specifieke expertise aanwezig in:

  • de diagnostiek en begeleiding van jonge kinderen in de spraak-taalontwikkeling
  • begeleiding van eet- en drinkproblemen bij kinderen (preverbale logopedie)
  • de behandeling van oudere kinderen met ernstige taal- en/of spraakproblemen, waarvan ook fonologische problemen of schisis-problematiek
  • stemlogopedie: stemtherapie, adem en ontspanningstherapie, slikklachten en COVID-nazorg

Op onze diverse locaties in Nieuwegein en Houten werken enthousiaste logopedisten met passie voor hun vak. We stellen ze graag aan u voor.

Onze logopedisten

Brigitte Decuyper
Brigitte (praktijkhouder, preverbaal logopedist, linguïst)
Marianne Rinzema
Marianne (logopedist en klinisch linguïst)
Lieneke van t Hof
Lieneke (logopedist en tolk gebarentaal)
Halima Seddouki
Halima (logopedist)
Henriëtte (preverbaal logopedist)
Martine van der Meulen
Martine (stemlogopedist)
Stannie Maessen
Stannie (praktijkondersteuner en logopedist i.o.)
Chantal (logopedist in opleiding)
Myrthe (logopedist in opleiding)
Logopedie Lingua Nieuwegein Houten Praktijk 2022
Kom jij ons team versterken? We zoeken nog collega's! Klik op de foto voor de vacature!

BRIGITTE DECUYPER​​

Brigitte is als logopedist – linguïst gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met ernstige taal- en spraakproblemen in alle leeftijden en ook de jonge niet- of nauwelijks sprekende kinderen. Daarnaast is zij gecertificeerd preverbaal logopedist en begeleidt zij kinderen met eet- en drinkproblematieken vanaf de babyleeftijd.

Op de Post-HBO opleiding doceert Brigitte aan afgestudeerde logopedisten de cursus “Communicatieve Taaltherapie bij niet of nauwelijks sprekende kinderen”. Hiermee is ze nauw verbonden met de Hogeschool Utrecht, waar ze ook zetelt in de Beroepenveldcommissie van de opleiding.

Verder is Brigitte ook Cogmed-coach.

Lees hier meer over Brigitte, haar droom, energiegevers en tips.

Hanneke van der Hoek - Snieders

In 2015 behaalde Hanneke haar diploma logopedie aan de Hogeschool Utrecht. Naast de studie logopedie heeft zij ook de master Klinische Gezondheidswetenschappen afgerond. Hanneke is een allround logopedist met veel kennis en ervaring in het behandelen van spraakproblemen, zowel als dit een fonologische stoornis betreft als wanneer de spraakproblemen het gevolg zijn van een schisis. Daarnaast is zij gespecialiseerd in de behandeling van jonge niet- of nauwelijks sprekende kinderen. Hanneke combineert haar werk in de praktijk Logopedie Lingua met werk als Klinisch Gezondheidswetenschapper en promoveert op een onderzoek bij het Amsterdam UMC.

Publicaties van Hanneke leest u hier.

Lees hier meer over Hanneke, haar droom, energiegevers en tips.

MARIANNE RINZEMA

Marianne studeerde in 2016 af als logopedist aan de Hanzehogeschool Groningen. Naast de studie logopedie heeft zij ook de studie Taalwetenschap, met de master Neurolinguïstiek, afgerond. Hierbij ligt de nadruk op de relatie tussen taal en hersenen. Marianne is een allround logopedist en heeft affiniteit met het werken met kinderen. Zij volgde de verdiepingscursus “Communicatieve Taaltherapie bij niet of nauwelijks sprekende kinderen” en is geschoold om OMFT-behandelingen te geven bij afwijkend mondgedrag.

Lees hier meer over Marianne, haar droom, energiegevers en tips.

LIENEKE VAN 'T HOF

Lieneke studeerde in 2018 af als logopedist aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens haar studie heeft ze ervaring opgedaan met het werken met kinderen in de vrijgevestigde praktijk en op het speciaal basisonderwijs. Lieneke is een allround logopedist en heeft een grote affiniteit met het werken met kinderen. Zij verdiepte zich in het behandelen van jonge kinderen door het volgen van de bijscholingscursus “Communicatieve Taaltherapie bij niet of nauwelijks sprekende kinderen” aan de HU.

Lieneke biedt vanuit de praktijk de training Spraakafzien aan slechthorenden en plots- en laatdoven. 

Naast haar werk op de praktijk is Lieneke ook Tolk Nederlandse Gebarentaal en kan ze worden ingezet door slechthorende en dove mensen om met hun omgeving te communiceren.

Tevens is Lieneke Cogmed-coach en coacht ze kinderen en/of volwassenen met werkgeheugenproblemen met de Cogmed Werkgeheugen Training.

Lees hier meer over Lieneke, haar droom, energiegevers en tips.

Halima Seddouki

Halima studeerde in juni 2020 als all-round logopedist af aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens haar stages heeft zij bijkomende ervaring opgedaan met Nederlandse Gebarentaal. Ook is zij nog extra bijgeschoold in het geven van OMFT-behandelingen bij afwijkend mondgedrag en in het inzetten van tekenen bij de behandeling van een taalontwikkelingsstoornis. Zoals alle logopedisten in onze praktijk, volgde Halima de cursus “Communicatieve Taaltherapie bij niet of nauwelijks sprekende kinderen”. Halima is vanuit de praktijk het vaste gezicht op locatie OBS De Schakel.

Lees hier meer over Halima, haar droom, energiegevers en tips.

HENRIËTTE Delsing

Henriëtte is een all-round ervaren logopedist met 44 jaar ervaring. Ze zoekt steeds de uitdaging in het vak. Zo heeft een afdeling logopedie opgezet in het toenmalige Ziekenhuis Overvecht. In 1982 is ze met haar eigen praktijk gestart, die uitgroeide naar een praktijk met 13 locaties en 8 medewerkers. In de tussentijd is ze als bestuurslid actief geweest voor de beroepsvereniging, de NVLF en heeft ze in diverse samenwerkingsverbanden gewerkt. In 2007 heeft ze de Masteropleiding Logopediewetenschap aan de Universiteit van Utrecht afgerond.
De uitdaging in het vak logopedie is ook terug te vinden in de vele specialisaties die Henriëtte heeft gevolgd. Ze is gespecialiseerd in het behandelen van jonge niet of nauwelijks sprekende kinderen. Daarnaast begeleidt zij als preverbaal logopedist zuigelingen en jonge kinderen met eet-en drinkproblematiek, kinderen met problemen in de Sensorische Informatieverwerking en is zij gecertificeerd Parkinson-therapeut. Vanaf 2004 is Henriëtte als certificaatdeskundige bij Kiwa aangesteld om de kwaliteit van de Logopedie bij logopedische praktijken te toetsen. Henriëtte werkt ook als freelance docent bij diverse Hogescholen in Nederland in het kader van kwaliteit binnen de Logopedie.
In 2022 heeft Henriëtte haar eigen logopediepraktijk verkocht. Vanaf oktober 2023 zal zij voor 4 maanden werkzaam zijn bij Logopedie Lingua.

Lees hier meer over Henriëtte, haar droom, energiegevers en tips 

Martine van der meulen

Martine is een betrokken en ervaren stemlogopedist die zich volledig richt op de behandeling van haar favoriete cliëntengroep (met adem-, keel-, hoest-, slik- en spreek- en zangstemklachten). In haar behandelingen voel je je als cliënt in betrouwbare handen, ook letterlijk, tijdens de strottenhoofdmassages, en er is volop ruimte voor zorgen en vragen. Wat jíj met logopedie wilt bereiken staat centraal en Martine probeert je zo snel mogelijk het inzicht en de handvaten te geven om zelf jouw eigen therapeut te worden.

Ze heeft eerder jarenlang op de polikliniek KNO in het OLVG-West ziekenhuis in Amsterdam gewerkt en als stemdocent aan verschillende logopedie-opleidingen. Als lid van de landelijke Stemkring werkt Martine ook actief mee aan de Richtlijn Stemklachten en werkt zij nauw samen met betrokken artsen en paramedici om de patiënten te verzekeren van de meest efficiënte zorg.

Martine is onverminderd enthousiast voor het vak, en volgt steeds de nieuwste inzichten door cursussen en literatuur. Naast allerlei stemgerelateerde opleidingen heeft ze ook een training gevolgd voor de begeleiding bij stoppen met roken (STIMEDIC-basis).

Behalve stemtherapeut is Martine moeder van 2 kinderen en een kat, houdt ze van heel veel soorten muziek en woont ze in de buurt van Utrecht. Ze zingt zelf ook graag en hoopt dan ook dat ze gauw weer de planken op kan!

Stannie Maessen

Stannie is in 2020 gestart met de opleiding Logopedie bij Pro Education. Ze heeft haar propedeuse behaald en gaat bij Logopedie Lingua stage lopen.

Daarnaast gaat Stannie de logopedie praktijk ondersteunen en projecten coördineren. 

Stannie heeft een diploma Facilitair Management. Naast deze studie heeft ze een Master Algemene Sociale Wetenschappen afgerond in 1996. Stannie heeft meer dan 20 jaar ervaring in de begeleiding van vluchtelingen naar studie en werk bij Stichting voor Vluchteling Studenten (UAF). Daar heeft ze in diverse functies gewerkt. Gestart in de 1 op 1 begeleiding van vluchtelingen en de laatste jaren als leidinggevende. 

Stannie is als vrijwilliger actief bij taalvisite Nieuwegein en als medische mentor voor een vluchtelingstudent.

Chantal van ijken

Chantal van IJken is in september 2022 gestart met de deeltijdopleiding Logopedie bij Fontys Hogeschool in Eindhoven en loopt voor lange tijd stage bij Logopedie Lingua. Chantal is al bijna 19 jaar werkzaam in de kinderopvang, waarvan de laatste jaren op een VVE-peutergroep. Je kunt dus wel stellen dat zij een grote affiniteit heeft met het werken met kinderen. “Ondanks het plezier dat ik nog elke dag heb in het werk op de peutergroep is dit voor mij een mooie volgende stap. De opleiding en stage zie ik dan ook als een geweldige kans om mijn opgedane ervaring in het werken met kinderen verder te verdiepen. Waar het met mijn werk nu ophoud bij het rapporteren en begeleiden van het proces na het constateren van een spraak/taal probleem, kan ik straks als afgestudeerd logopedist net dat stapje meer betekenen.”, zegt zij enthousiast!

Lees hier meer over Chantal

 

Myrthe van Seggelen

Myrthe is logopedist in opleiding. Naast haar studie heeft ze eerder ervaring met kinderen opgedaan door te werken als nanny/ oppas en als groepshulp in een BSO.

Ze heeft gekozen voor de studie logopedie, omdat ze vindt dat iedereen de mogelijkheden tot communicatie moet hebben. ”Taal en spraak zijn nodig om je met anderen te kunnen verbinden.” 

Myrthe is tweetalig opgevoed en spreekt zowel vloeiend Nederlands als Engels. Ze heeft zowel in haar academisch- als privéleven veel met kunst gedaan en vindt het dan ook belangrijk creatief bezig te blijven. ”Een creatieve mindset kan je met alles toepassen.”

Bij Logopedie Lingua bent u verzekerd van een doelgerichte behandeling door gekwalificeerde logopedisten.

Beoordeling door cliënten

0
Gemiddelde cijfer
Resultaten Beoordeling Qualiview logopedie