Met passie voor het vak werken bij Logopedie Lingua met een team van enthousiaste logopedisten op verschillende locaties in Nieuwegein en Houten. Er is een specifieke expertise aanwezig in:

  • de diagnostiek en begeleiding van jonge kinderen in de spraak-taalontwikkeling
  • begeleiding van eet- en drinkproblemen bij kinderen (preverbale logopedie)
  • de behandeling van oudere kinderen met ernstige taal- en/of spraakproblemen, waarvan ook fonologische problemen of schisis-problematiek
  • stemlogopedie: stemtherapie, adem en ontspanningstherapie, slikklachten en COVID-nazorg
Logopedisten Logopediepraktijk Lingua Nieuwegein Houten

Op onze diverse locaties in Nieuwegein en Houten werken enthousiaste logopedisten met passie voor hun vak. We stellen ze graag aan u voor.

Onze logopedisten

Brigitte (praktijkhouder, preverbaal logopedist, linguïst)
Hanneke (logopedist en onderzoeker)
Marianne (logopedist en klinisch linguïst)
Lieneke (logopedist en tolk gebarentaal i.o.)
Halima (logopedist)
Stannie (praktijkondersteuner en logopedist i.o.)
Martine van der Meulen (stemlogopedist)
Kom jij ons team versterken? We zoeken nog collega's!

BRIGITTE DECUYPER​​

Brigitte is als logopedist – linguïst gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met ernstige taal- en spraakproblemen in alle leeftijden en ook de jonge niet- of nauwelijks sprekende kinderen. Daarnaast is zij gecertificeerd preverbaal logopedist en begeleidt zij kinderen met eet- en drinkproblematieken vanaf de babyleeftijd.

Op de Post-HBO opleiding doceert Brigitte aan afgestudeerde logopedisten de cursus “Communicatieve Taaltherapie bij niet of nauwelijks sprekende kinderen”. Hiermee is ze nauw verbonden met de Hogeschool Utrecht, waar ze ook zetelt in de Beroepenveldcommissie van de opleiding.

Verder is Brigitte ook Cogmed-coach.

Lees hier meer over Brigitte, haar droom, energiegevers en tips.

Hanneke van der Hoek - Snieders

In 2015 behaalde Hanneke haar diploma logopedie aan de Hogeschool Utrecht. Naast de studie logopedie heeft zij ook de master Klinische Gezondheidswetenschappen afgerond. Hanneke is een allround logopedist met veel kennis en ervaring in het behandelen van spraakproblemen, zowel als dit een fonologische stoornis betreft als wanneer de spraakproblemen het gevolg zijn van een schisis. Daarnaast is zij gespecialiseerd in de behandeling van jonge niet- of nauwelijks sprekende kinderen. Hanneke combineert haar werk in de praktijk Logopedie Lingua met werk als Klinisch Gezondheidswetenschapper en promoveert op een onderzoek bij het Amsterdam UMC.

Publicaties van Hanneke leest u hier.

Lees hier meer over Hanneke, haar droom, energiegevers en tips.

MARIANNE RINZEMA

Marianne studeerde in 2016 af als logopedist aan de Hanzehogeschool Groningen. Naast de studie logopedie heeft zij ook de studie Taalwetenschap, met de master Neurolinguïstiek, afgerond. Hierbij ligt de nadruk op de relatie tussen taal en hersenen. Marianne is een allround logopedist en heeft affiniteit met het werken met kinderen. Zij volgde de verdiepingscursus “Communicatieve Taaltherapie bij niet of nauwelijks sprekende kinderen” en is geschoold om OMFT-behandelingen te geven bij afwijkend mondgedrag.

Lees hier meer over Marianne, haar droom, energiegevers en tips.

LIENEKE VAN 'T HOF

Lieneke studeerde in 2018 af als logopedist aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens haar studie heeft ze ervaring opgedaan met het werken met kinderen in de vrijgevestigde praktijk en op het speciaal basisonderwijs. Lieneke is een allround logopedist en heeft een grote affiniteit met het werken met kinderen. Zij verdiepte zich in het behandelen van jonge kinderen door het volgen van de bijscholingscursus “Communicatieve Taaltherapie bij niet of nauwelijks sprekende kinderen” aan de HU.

Lieneke biedt vanuit de praktijk de training Spraakafzien aan slechthorenden en plots- en laatdoven. In 2022 mag Lieneke zich ook Tolk Nederlandse Gebarentaal noemen, want dan is ook deze opleiding afgerond!

Tevens is Lieneke Cogmed-coach en coacht ze kinderen en/of volwassenen met werkgeheugenproblemen met de Cogmed Werkgeheugen Training.

Lees hier meer over Lieneke, haar droom, energiegevers en tips.

Halima Seddouki

Halima studeerde in juni 2020 als all-round logopedist af aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens haar stages heeft zij bijkomende ervaring opgedaan met Nederlandse Gebarentaal. Ook is zij nog extra bijgeschoold in het geven van OMFT-behandelingen bij afwijkend mondgedrag en in het inzetten van tekenen bij de behandeling van een taalontwikkelingsstoornis. Zoals alle logopedisten in onze praktijk, volgde Halima de cursus “Communicatieve Taaltherapie bij niet of nauwelijks sprekende kinderen”. Halima is vanuit de praktijk het vaste gezicht op locatie OBS De Schakel.

Lees hier meer over Halima, haar droom, energiegevers en tips.

Martine van der meulen

Martine is een betrokken en ervaren stemlogopedist die zich volledig richt op de behandeling van haar favoriete cliëntengroep (met adem-, keel-, hoest-, slik- en spreek- en zangstemklachten). In haar behandelingen voel je je als cliënt in betrouwbare handen, ook letterlijk, tijdens de strottenhoofdmassages, en er is volop ruimte voor zorgen en vragen. Wat jíj met logopedie wilt bereiken staat centraal en Martine probeert je zo snel mogelijk het inzicht en de handvaten te geven om zelf jouw eigen therapeut te worden.

Ze heeft eerder jarenlang op de polikliniek KNO in het OLVG-West ziekenhuis in Amsterdam gewerkt en als stemdocent aan verschillende logopedie-opleidingen. Als lid van de landelijke Stemkring werkt Martine ook actief mee aan de Richtlijn Stemklachten en werkt zij nauw samen met betrokken artsen en paramedici om de patiënten te verzekeren van de meest efficiënte zorg.

Martine is onverminderd enthousiast voor het vak, en volgt steeds de nieuwste inzichten door cursussen en literatuur. Naast allerlei stemgerelateerde opleidingen heeft ze ook een training gevolgd voor de begeleiding bij stoppen met roken (STIMEDIC-basis).

Behalve stemtherapeut is Martine moeder van 2 kinderen en een kat, houdt ze van heel veel soorten muziek en woont ze in de buurt van Utrecht. Ze zingt zelf ook graag en hoopt dan ook dat ze gauw weer de planken op kan!

Stannie Maessen

Stannie is in 2020 gestart met de opleiding Logopedie bij Pro Education. Ze heeft haar propedeuse behaald en gaat bij Logopedie Lingua stage lopen.

Daarnaast gaat Stannie de logopedie praktijk ondersteunen en projecten coördineren. 

Stannie heeft een diploma Facilitair Management. Naast deze studie heeft ze een Master Algemene Sociale Wetenschappen afgerond in 1996. Stannie heeft meer dan 20 jaar ervaring in de begeleiding van vluchtelingen naar studie en werk bij Stichting voor Vluchteling Studenten (UAF). Daar heeft ze in diverse functies gewerkt. Gestart in de 1 op 1 begeleiding van vluchtelingen en de laatste jaren als leidinggevende. 

Stannie is als vrijwilliger actief bij taalvisite Nieuwegein en als medische mentor voor een vluchtelingstudent.

Bij Logopedie Lingua bent u verzekerd van een doelgerichte behandeling door gekwalificeerde logopedisten.

Beoordeling door cliënten

0
Gemiddelde cijfer
Resultaten Beoordeling Qualiview logopedie