Overige stoornissen

Logopedie voor iedereen

Logopedie is zorg die nodig is als er problemen zijn met stem, spraak, taal, gehoor en slikken. Logopedisten behandelen stoornissen op het gebied van de persoonlijke communicatie. Zij houden zich daarnaast bezig met voorlichting, preventie en onderzoek.

Onze praktijk ambieert een specialistische hulp aan kinderen. In de basis zijn wij all-round geschoold. U kunt dus voor alle logopedische klachten bij ons terecht. Dat geldt voor iedereen, ook volwassenen kunnen bij ons terecht. Als wij denken dat u beter door een collega kan worden geholpen, dragen wij zorg om u met de juiste logopedist in contact te brengen of om u binnen een (inter)collegiaal netwerk verder te helpen. 

Hebt u zelf of heeft uw kind last van

  • Stotteren, en kunnen we dit onvoldoende zelf oplossen, dan bent u bij collega Gerda de Jong uit Houten aan het juiste adres.
  • Stem, en denken wij na stemtherapie voor kinderen dat er een instandhoudend probleem is, dan kennen wij stemspecialisten en KNO-artsen die mee kunnen kijken.
  • Leesmoeilijkheden, en wijzen de problemen op een vermoeden van dyslexie, dan adviseren wij u over het dyslexieprotocol en de hulp die u daarbij kunt krijgen.

Het gaat om uw kind. Wij denken graag mee.

Het vak logopedie is breder dan mensen denken. Wij zijn trots op ons vak en stellen ons werk graag aan u voor in een filmpje, gemaakt door onze beroepsvereniging NVLF. Bekijk hier de korte animatie van anderhalve minuut.

Klanten vertellen

'De KNO-arts verwees mij naar de logopedist omdat mijn stem hees bleef. Ik kende Logopedie Lingua al van toen mijn dochter daar liep. Na 5 sessies kon ik veel meer ontspannen praten en werd mijn heesheid minder. De KNO-arts was ook tevreden met het resultaat.'
Romee
46 jaar
'Davy begon te stotteren toen hij bijna op de basisschool moest starten. Wij maakten ons grote zorgen omdat hij er zelf zo ongelukkig van werd. Na onderzoek door de logopedist bleek Davy hoger begaafd in zijn begrip, maar kreeg hij niet goed verwoord wat hij in zijn hoofd had. Dat bleek de reden van zijn stotteren te zijn. Een korte therapie van 2 maanden heeft hem meer rust gegeven.​'
Michel en Marleen
Ouders van Davy, 4 jaar
'Op school krijgt Nico veel extra hulp voor lezen, maar hij blijft achterlopen. De intern begeleider had ons gevraagd om toch bij Logopedie Lingua te laten nakijken waar dat aan kon liggen. Nu blijkt dat hij eigenlijk de basis voor het lezen nog niet voldoende onder de knie heeft. De logopedist is weer bij nul begonnen. Dat vond Nico eerst lastig, maar omdat het spelenderwijs was, wilde hij wel meewerken. Hij wordt langzaam beter in lezen. We gaan in groep 4 alsnog een dyslexie laten uitsluiten.'
Inge
Moeder van Nico, 7 jaar