Even voorstellen: Brigitte Decuyper

Brigitte Decuyper logopedist

Het heeft even geduurd tot Brigitte Decuyper wist wat ze wilde in het leven. In de combinatie logopedist-linguïst-docent kan ze haar gedrevenheid inruilen voor energie. Privé kennen we haar als een zorgzame moeder, een reislustige vriendin, een fanatieke skiër en – never forget your roots – een bourgondische belg…

Mijn droom: Met mijn 46 jaar denk ik zowat de helft van mijn leven te hebben bereikt. Terugkijkend is het wel pittig, maar ook heel erg mooi geweest. Ik droom ervan om later gezond te blijven en nog heel oud te mogen worden op een knus plekje op deze wereld waar het fijn vertoeven is, waar kinderen en kleinkinderen samenkomen om van elkaar te genieten, waar niks moet en alles mag. Als daar de zon schijnt en er Frans gesproken wordt, dan is het plaatje compleet.

Energie: Na een praktijkdag ben ik gesloopt! Dat ben ik overigens ook na een “vrije” dag thuis (waarop ik dan geen moment stilzit, maar aan het eind van de dag het idee heb niet te zijn opgeschoten met mijn lijstjes – herkenbaar?). Energie tank ik dan bewust bij in ontspanning als een puzzel leggen, een boek lezen, een vriendin opbellen, … Maar energie krijg ik dagelijks zomaar ongevraagd van dankbare mensen om me heen, van het werken met gelijkgestemden, van mooie resultaten en groei. Yeah!

Tip! Alles gaat in kleine stapjes. We willen te veel, te snel, te goed. En dan lukt het niet. Elk stapje is er één, zelfs een stapje terug!

Quote: Life is what happens to you while you’re busy making other plans.