Even voorstellen: Martine van der Meulen

Toen ze ging studeren wilde Martine iets met zingen, óf met mensen helpen. Die wensen kwamen mooi samen in de studie Logopedie. Martine behandelt het liefst cliënten met adem-, keel- en stemklachten, en combineert dat graag met activiteiten om het vak verder te brengen, zoals profilering van stemlogopedie en lesgeven aan toekomstige logopedisten. In haar vrije tijd zit Martine graag in goed gezelschap op een zonnig terras met een cappuccino of speciaalbiertje, en houdt ze van lekker eten, maar niet van koken. Gelukkig heeft ze een man die dat erg goed kan! Verder is Martine moeder van 2 volwassen kinderen en een kat.

Mijn droom: Mmmm…dat zijn er best veel. Dat iedere cliënt en verwijzer in Nederland de mogelijkheden van stemlogopedie kent, zodat elke cliënt de juist zorg op de juiste plek krijgt. Voor de toekomst een huis op het eiland Kreta, en daar een deel van het jaar wonen en werken. Óf ik ben tegen die tijd al gepensioneerd en heb kleinkinderen! Naast mijn werk als logopedist zou ik ooit ook personen met burn-out of chronische klachten willen begeleiden.

Energie: Tijdens mijn werk geef ik veel. Om mijn energie weer op te laden doe ik oefeningen die ik ook aan veel van mijn cliënten leer, zoals adem- en ontspanningsoefeningen. Verder krijg ik energie van muziek luisteren en zingen, vooral optreden geeft een energieboost. Ik word ook blij van zumba, van vergezichten met bergen en kun je me altijd wakker maken voor truffels of coquilles.

Tip!: Bouw genoeg rustmomenten in in je dag, al is het steeds maar een paar minuten. Even stilstaan hoe het met je gaat en kijken wat je nodig hebt, bijvoorbeeld je spieren stretchen of je ademhaling tot rust brengen. Dit kan altijd en overal, achter je computer, maar ook in de rij bij de kassa of tijdens de afwas. Ook je stem heeft regelmatig rust nodig, ik noem dat een vocal siesta.

Quote: Leer luisteren naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen (bron mij niet bekend).