Week van het openbaar onderwijs (21 maart – 25 maart)

Een taalontwikkelingsstoornis (TOS) komt voor bij 7% van de kinderen. Gemiddeld komt TOS dus voor in elke schoolklas! Kinderen met TOS kunnen moeite hebben met de uitspraak van woorden, met het leren van nieuwe woorden (lage woordenschat) of met vertellen in de kring. Het kan als leerkracht moeilijk zijn om te volgen wat het kind wil vertellen. Dit kan voor kinderen erg frustrerend zijn en kan leiden tot gedragsproblemen.

Logopedie Lingua is een expertisepraktijk voor kinderen met TOS. De logopedische behandeling start met het doen van onderzoek. Dit doen we samen met ouders en we overleggen ook graag met de leerkracht en/of de intern begeleider. We kijken bijvoorbeeld ook naar welke talen er thuis worden gesproken en of er een oorzaak gevonden kan worden voor de problemen in de spraak of taal. Daarna wordt een behandelplan gemaakt dat aansluit bij de hulpvraag. Soms is meer hulp nodig, zoals een onderwijsarrangement. We overleggen dan graag met school hoe de logopedische behandeling hier een aanvulling op kan zijn, zodat het kind zich optimaal kan ontwikkelen!

Aanmelden bij Logopedie Lingua kan via de aanmeldpagina. Dit kan laagdrempelig. Er is geen verwijzing nodig van de huisarts.