Logopedie in coronatijd

Communicatie kind corona

De kinderen die bij ons aangemeld worden redden zich vaak nog niet in de grote wereld waar taal en communicatie de basis vormt. De verlate spraaktaalontwikkeling sluit hen op in zichzelf, en maakt hen gefrustreerd of faalangstig. Wat moet het eenzaam zijn als je niet begrijpt wat iedereen om je heen bedoelt en als je zelf niet kan aangeven wat er in je hoofd omgaat.

We halen alles uit de kast opdat kinderen zich begrepen voelen en manieren ervaren om zich duidelijk te maken. Met gebaren, met wijzen, met woorden; het maakt voor ons niet uit. Het doel is een warm bad creëren, waarin plezier in communiceren het belangrijkste is, zonder dat het kind de druk ervaart iets te moeten presteren. Zingend en tekenend, lachend en spelend.

En dan opeens zit je achter een beeldscherm, met een dreumes die liever buiten speelt en met ouders die overspannen raken tussen de vertrouwde muren waar het ooit voelde als rustig thuis.

Donderdag 12 maart 2020: Blijf thuis. De sfeer slaat om. Door onze snelle reactie na de persconferentie van onze minister president, met de juiste instelling, een interne samenwerking, een goede afstemming, veel doorzetting, kennis en professionaliteit is het ons gelukt om het hoofd boven water te houden en onze cliënten te blijven bedienen zoals dat van ons wordt verwacht. De veerkracht, motivatie en flexibiliteit van het team heeft ervoor gezorgd dat we onze cliënten, met volle kracht en 100% inzet zijn kunnen blijven behartigen. Dit wordt gezien en gewaardeerd door al onze cliënten, van jong tot oud.

Ook uw zorgverzekeraar staat achter de digitale aanpak om achterstanden te voorkomen. Logopedie Lingua heeft een Plus-contract met alle zorgverzekeraars, van waaruit telelogopedie nog in ieder geval tot eind 2020 wordt vergoed.

Meer informatie of aanmelden? Neem contact met ons op en wij helpen u graag.